sunnuntai 4. joulukuuta 2011

Joulukalenterin 4. luukku: Joulukukat

Myös täällä Tanskassa rakastetaan erilaisia joulukukkia ja niitä tulikin myyntiin kauppoihin varmaan marraskuun alussa. Suomalaiseen tapaan suosituimpia ovat perinteiset joulutähdet, hyasintit sekä erilaiset havuista tehdyt asetelmat. 

Kuvat on valitettavasti netistä poimittuja.

Vaan tiesittekös, että Tanska on yksi merkittävimmistä ruukkukasvien viejistä ja mitä luultavimmin tänäkin jouluna osa Suomen joulukukkatarjonnasta on tuotu Tanskasta? Erään löytämäni Talouselämän uutisen mukaan vuonna 2004 joka 10. Suomessa myytävä joulutähti on taanskalainen. 

Joulutähtien lisäksi Tanskasta kuletetaan Suomeen tulilatvoja, jouluruusuja ja monia tavallisia pieniä ruukkukasveja, jotka on koristettu jouluiseksi. Tanskalaiset osaavat koristella vaikka kaktuksen jouluisaksi kimalteella, joulunpunaisella ruukulla ja huurteella. Tanskalaisia ei ihan suotta kutsuta Euroopan jouluhulluimmaksi kansaksi ;)


Loppuun taas aiheeseen liittyvä joululaulu. Pahoittelen, että valitsemani kappale on kovin surullinen, mutta se oli ainut joka liittyi joulukukkiin jollain tapaa :D


2 kommenttia:

  1. Jani Wickholm XD Sun joulupostaukset on kyllä ihan parasta!!:)

    minna*

    VastaaPoista
  2. hhaahah :D no se oli joko Jani tai Mikko Alatalo :D aattelin et tää on pienempi paha. Ja ainut aiheeseen sopiva biisi :D hah.

    VastaaPoista