keskiviikko 14. joulukuuta 2011

Joulukalenterin 15. luukku: Joulukirkko

Koska huomenna lähdemme aikasin aamusta Kööpenhaminan reissulle, enkä ole koneen äärellä päätin paljastaa teille myös huomisen luukun.

Kävimme siis tuossa illalla Mirkkulin kanssa joulukirkossa. Pieni kirkollinen jouluhetki järjestettiin kaikille meille halukkaille vaihtareilla ja näin ollen pidettiin englanniksi. Jouluinen jumalanpalvelus pidettiin Studenterhusetia vastapäätä olevassa valkoisessa kirkossa, jonka ohi olen kävellyt harvasen päivä ja jonka sisällä olen halunnut päästä käymään jo pidemmän aikaa.

Tässäpä tämä kirkko muistutukseksi niille, jotka eivät muistaneet miltä se näytti.

Nyt lopultakin näin kirkon sisältä ja upeahan se oli. Valitettavasti kamera unohtui kotiin, niinpä alla olevat kuvat on lainattu netistä. Jumalanpalvelus sisälsi muun muassa kauneimpia ja hartaimpia joululauluja, kuoron laulantaa sekä tietysti jouluisia tekstejä raamatusta, kuten jouluevankeliumi. Lopultakin sain edes hieman lisää sitä kauan kaivattua joulumieltä :) <3

Kirkkoa takaosasta, jossa itsekin istuimme tänään.

Sekä alttari.

Joulujumalanpalveluksen jälkeen meille tarjottiin Studenterhusetilla glögit ja ne kuuluisat tanskalaiset jouluherkut æbleskiver hillon ja tomusokerin kera. Voi namm, että ne oli HYVIÄ!! Mikäli löydän ja opin ohjeen teen niitä kaikille halukkaille kotiin palattuani :)

Lopuksi yksi ihanimmista hieman hartaammista joululauluista, jota myös kirkossa lauleltiin. Sen myötä heipparallaa hetkeksi ja palataan taas perjantaina! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti