lauantai 3. joulukuuta 2011

Joulukalenterin 3. luukku: The Joulukalenteri

Kaikkihan me muistetaan (ja osa varmaan tänäkin jouluna seuraa) iki-ihana The joulukalenteri televiso-ohjelma. Tuo aina yhtä mukavan jouluinen sarja valmistui vuonna 1997, mutta tiesittekös, että sarja alunperin perustuu tanskalaiseen The Julekalender (1991) nimiseen sarjaan! Sarja on siis perujaan Tanskasta.

Wikipedian mukaan kaikki the Joulukalenterin sisäkohtaukset, eli tonttujen luola sekä Kertun ja Ollin koti, onkin kuvattu Saks Film & Tv:n studiossa Århusissa, Tanskassa, kun taas ulkokohtaukset kotoisan lumisissa maisemissa Suomessa. Niille, jotka sarjaa eivät muista tai jopa tiedä, tässä tämän päivän "luukku" eli jakso. Olkaapa hyvä.


Ja jotta ei jää epäselväksi, että alkuperämaa on Tanska, tässä vielä tuttu biisi kyseisestä sarjasta alkuperäiskielellään! :) Enjoy!

2 kommenttia:

 1. Jees, näinhän sitä The tontut tanssivat... Tänään, kun pesin olohuoneen ikkunoita joulupuhtaaksi, niin kuuntelin tallennetta digiboxilta, jossa Olli Santanen samaa kappaletta jatsaili. Ja taas tuli lisää joulufiilistä - kun ne nuo meidän perheen jouluperinteet ovat niin samankaltaisia vuodesta toiseen (samoja biisejä kuunnellaan tiettyjä joulutouhuja tehdessä) ;-)
  Ja pian aletaan virittäytyä television ääreen itsenäisyyspäivän pukuloistoa katsomaan/arvioimaan. Kuinka hyvällä mallilla teillä siellä Aalborgissa on itsenäisyyspäivän juhlavalmistelut? Joko alkaa jänskättää?
  Joulunalusterkkuja lähetellen: Äityliini kotopuolesta

  VastaaPoista
 2. Täällä oon kanssa yrittänyt kovasti joulumieltä rakentaa. Pitää varmaan joku supersiivous laittaa pystyyn päällä, josko siitä vähän joulumieli nousis :D
  Itsenäisyyspäiväjuhlia odotellaan jo kovasti! Noin 60 vierasta tulossa - jaiks - mutta onneksi porukalla hommat hoituu. :) Kerron niistäkin juhlista sitten hieman tuonnempana :)

  VastaaPoista