keskiviikko 21. joulukuuta 2011

Joulukalenterin 21. luukku: Julemanden

Myös tanskalaisissa kodeissa vierailee joka joulu tuo meille kaikille tuttu joulupukki. Tanskalaisten uskoma pukki muistuttaa ulkonäöltään hyvinkin paljon samaa mitä meidänkin, mutta yksi suuri ero uskomuksissa on: tanskalaisten mukaan pukki ei tule Suomen Lapista, vaan Grönlannista!


Tanskalaisten mukaan pukin toimisto sijaitsee Grönlannin pääkaupungissa Nuukissa, vuonon rannalla. Tuolla pukilla on myös 5metriä korkea postilaatikko, jonne lapset ympäri maailmaa lähettävät lahjatoiveitaan. 

No onhan sillä kokoa..

Pukki ei kuitenkaan asu toimistossaan vaan Pohjoisnavalla, josta on kuulema loistonäkymät kaikkiin maailman koteihin. Tanskalaisten mukaan pukilla on tietenkin vaimo, joulumuori, ja seitsemän lasta ja korostaakin perheen tärkeyttä. 


Ja lopuksi tietty aiheeseen liittyvä joululuritus. Tällä kertaa ei ollut vaikea löytää aiheeseen sopivia biisejä ja koska en osannut päättää minkä valitsen, laitoin kaksi. Muistakaahan olla kilttejä; "Santa Claus is coming to town.."Aawh, ihana pikku Michael :) <3

2 kommenttia:

  1. Helou! Löytääköhän se pukki sinut kun siellä asti asustat?huolestuttavaa. Voisit muuten tehdä postauksen et miltä sun joulukoti/huone näyttää!

    Milouh* ( iiks,kolme päivää vielä <3 )

    VastaaPoista
  2. Haha, no ainakin osa lahjoista oli päässy perille tänne et eiköhän se pukki minutkin löydä. ;) Ja jouluhuone ei nyt kovin erikoinen ole, ei mulla ole täällä kun mini kuusi ja pari koristetta :D en tiedä onko ne nyt postaamisen arvosia :D ahhah.

    VastaaPoista