maanantai 19. joulukuuta 2011

Joulukalenterin 19. luukku: Tanskalaiset kahvilat

Kuten  otsikkokin kertoo, tämän päivän "luukku" ei kerro vaihteeksi joulusta juurikaan mitään. Syynä on yksinkertaisesti se, että joulufaktat Tanskasta alkaa pikkuhiljaa loppua :D Niinpä ajattelin kertoa ja näyttää kuvia muutamista kahviloista missä olemme käyneet ja missä useastikin käymme. :)

Täällä Aalborgissa kahviloita kyllä on todella mistä valita! Monta ollaan kokeiltu ja monta on vielä joista ei edes tiedetä. :D Yksi minun ja Mirkkulin lemppareista on ehdottomasti Penny Lane, Boulevardenilla. Kahvila ei ole mikään valtavan suuri, mutta sitäkin kotoisampi ja tunnelmallisempi uniikilla sisustuksellaan. Siellä kahvi ja leivonnaiset ovat herkullisia, ja mielestäni ihan kohtuu hintaisiakin. Äitin täällä vieraillessa esittelin Penny Lanen tietysti myös hänelle.

Penny Lanessa joskus kaaaaauan aikaa sitten, kun oli vielä lämmin :)

Penny Lanen herkkuja. :P

Mirkkulin syötävän söpö muffinssi. <3

Toinen lemppari ja etenkin vakkari kahvipaikka on tietenkin kaikille jo tutuksi tullut Studenterhuset. Aina siellä on porukkaa, leppoisa tunnelma ja etenkin nyt kun joulumarkkinat on aivan siinä edessä myös mukavat näkymät ulos. :)

Mirkkuli nauttii husetin kahvista.

Yksi hieman kalliimpi paikka täällä Aalborgissa on Baresso, mutta tosin sitäkin parempi. Sieltä saa niin yhtä jos toistakin herkullista erikoiskahvia. Baressossa työntekijät eivät ole tavallisia kahvin keittäjiä vaan lähes kaikilla lukee rinnassaan barista (=espresso tai baarimestari). Baressosta minulla ei valitettavasti ole kuvaa, mutta harvemmin siellä olemmekaan istuneet, usein otamme kahvin mukaan.


Onnellisena baressomuki kädessä.

Myös Kööpenhaminan reissulla kävitte tietysti kahvilla - tai itseasiassa teellä. Paikka muistutti aivan Kaneli- kahvilaa Kuopiossa: jokainen pöytä ja niiden tuolit olivat erilaisia ja sisustus oli muutenkin hyvin kotoisa. Paikka oli nimeltään Tante T ja muistuttikin aivan jonkun vanhan tädin kotia mustavalkoisine valokuvineen ja antiikki esineineen. Ja toki tee oli erinomaista! :)

Herkullinen ja kaunis teepöytä.

Vaan siinäpä kaikki tältä erää. Palataan taas huomenna asiaan. Lopuksi, ettei joulu ihan unohdu kahvijuttuja lukiessa, taas yksi suosikki joululauluistani ihan senkin kunniaksi, että "Greeting cards have all been sent..." (jos totta puhutaan, kaikki joululaulut taitavat olla mun lemppareita)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti