sunnuntai 11. joulukuuta 2011

Joulukalenterin 11. luukku: Marttojen pikkujoulut

Eilen vieteltiin Suomi-marttojen (aka. täällä Aalborgissa asuvien suomalaisten naisten) kanssa pikkujouluja. Puoli kuuden aikaan suunnattiin Mirkkulin kanssa erään martan kotiin, jossa juhlia vietettiin. Asunto sijaitsi aivan täällä keskustassa ja oli todella kaunis, tyypillinen tanskalainen asunto.

Koska pikkujoulut eivät ole oikeanlaiset ilman asiaan kuuluvaa ruokaa, peri tanskalainen pikkujouluillallisemme oli tilattu jonkun paikallisen hotellin keittiöstä - ja se oli loistava! Alkuruokana oli mm. graavilohta, silliä ja katkarapuja majoneesikastikkeessa, pääruokana fiskfilettä, ankkaa, paistettua sian ihraa, sokeroituja peruna ja punakaalia ja jälkkärinä riisipuuroa sekä torttuja. Pelkästään alkuruuista tuli ähky! Aivan mielettömät herkut oli tarjottu.

Illan aikana kuunneltiin ikivihreitä suomalaisia kappaleita, mm. autiotaloa, aikuista naista ja poika sanoo. :D Ikäerostakin huolimatta seura oli loistavaa ja tunnelma mitä mahtavin. Vaikka välillä seurue puhui tanskaa, eikä meillä ollut havaintoakaan mistä oli puhe, ei sekään hidastanut tai haitannut menoa. :) Kaikin puolin siis onnistuneet ja ikimuistoiset pikkujoulut! Kiitos martat :)

Ja tähän loppuun pari pikkujoulukauteen liittyvää videota, ihan vaan muistutukseksi siitä, millaista niiden juhlien jälkeen voi olla jos ei osaa juhlia maltillisesti ;)


2 kommenttia:

  1. ...paistettua sian ihraa? (kyseenalaistamatta kuitenkaan menun herkullisuutta kokonaisuutena)

    VastaaPoista
  2. Haha, joo kyllä vaan! täytyy myöntää, että se jäi multa maistamatta, näytti kyl aika hyvältä. :)

    VastaaPoista