sunnuntai 18. joulukuuta 2011

Joulukalenterin 18. luukku: Tanskalainen jouluolut

Tanskalaiset ovat tunnetusti kovia oluen juojia, onhan täältä kotoisin yksi Euroopan merkittävimpiä ja tunnetuimpia olutpanimoja: Carlsberg.

Näin joulupyhien lähestyessä kauppoihin ilmestyy Tanskassa yhtä jos toista erinäköistä ja hieman erimakuista olutta. Oluita maustetaan esimerkiksi appelsiinilla tai kanelilla. Yksi jokavuotisista suosikeista ja luultavasti eniten mainostetuista oluista on tietenkin Tuborgin jouluolut.


Myös minäkin nyt opittuani juomaan olutta (edes yksi tanskalainen tapa hallussa:D) olen maistellut hieman erilaisia jouluoluita. 

Tämän joulun ja tanskareissuni ensimmäinen jouluolut joulukauden avajaisissa Streetillä:)

Mielenkiintoisin kokemus oli tosin vaalea jouluolut Ceres. Kyseessä on siis jokin minulle täysin tuntematon halppismerkki, jonka olut maistuu valehtematta hyvinkin paljon siideriltä. Se on yhtä imelää kuin siideri, aivan kuin pullossa puolet olisi olutta ja puolet lisätty siideriä! :D

Tässä siis tuo kyseinen "siideriolut" :)

Eikun kaikki vaan siellä Suomessa nauttimaan jouluolusia, mutta hyvän maun rajoissa! ;) Tällä kertaa lopuksi en laitakaan joululaulua vaan poikkeuksellisesti aiheeseen liittyen hauskan Tuborgin jouluolut mainoksen :D Glaedelig Jul og Gott Tub'år! :)

2 kommenttia:

  1. ooo niin hellyttävä toi Tuborgin jouluolutpullo <3

    VastaaPoista
  2. Niinpä :) pelkästään sen pullon takia on kiva ostaa sitä ;)

    VastaaPoista