perjantai 9. syyskuuta 2011

Vild med Verden!

Koska olen tukahduttanut teitä tähän asti pääasiassa kuvilla ruuista, juomista ja itsestäni, päätin nyt lopultakin esitellä hieman lisää kaupunkia, joka toimii kotipaikkanani seuraavan puolen vuoden ajan. Tekstini tanskankielinen otsikko onkin (wikipedian mukaan;) Aalborgin motto ja tarkoittaa juhlavasti ja ytimekkäästi "Tartu maailmaan". Olen kuullut, että pelkkä kuvien katselu riittää joillekin "lukijoilleni", joten tässäpä kuvatulvaa Aalborgista selitysten kera!

Kuten jo aiemmin kirjoituksissani mainitsin, Aalborgista löytyy paljon kauniita, ainakin minun silmääni miellyttäviä, vanhoja rakennuksia. Seuraavissa kuvissa kaksi rakennusta, jotka pistivät silmääni heti ensimmäisenä päivänä (mahdollisesti siksi, että molemmat sijaitsevat aivan Stundenterhusetin vieressä;).

Tässä kyseessä on siis Aalborgin kaunis posti. 
Meni pari päivää ennen kuin tajusin rakennuksen olevan posti!

Ja tässä puolestaan yksi Aalborgin monista kirkoista! 
(sijaitsee aivan Studenterhusetia vastapäätä)

Seuraavat kuvat on otettu minulle (melko) tärkeästä ja ainakin olennaisesta paikasta; Aalborgin yliopistosta (joka on muuten perustettu 1974) sekä kampusalueesta!

Tämän pienen "lätäkön" ympäristö on mielestäni kauneinta karussa kampusalueessa. Taustalla näkyvä lasikattoinen rakennus on ns.päärakennus, jossa mm. kanttiini ja Wunderbar (opiskelijoiden baari!!) sijaitsevat. :)

Tässä edellä mainittu päärakennus sisältä. 
(Huomatkaa alareunan yksinäinen ja raukka lehtipromooja)

Ja tässä hieman toista suuntaa. Mielestäni ihan viihtyisä oleilupaikka.

Tämä kuva on otettu ensimmäisestä tervetuloa-tilaisuudesta. Porrasaskelmat, joilla opiskelijat istuvat, ovat mielestäni kanttiinin viihtyisin kohta. Näytän myöhemmin paremman kuvan portaista, sekä niiden yläpäässä sijaitsevasta Wunderbarista!:)

Loppukevennyksenä vielä muutama kuva keskustan "ydinalueista", joilla usein liikumme; kauppoja täynnä olevat kävelykadut sekä Nytorvin aukio, jossa tuntuu aina olevan lämmintä mikäli aurinko yhtään paistaa!

Yksi monista kävelykadun aluista...

Valtava ihmiskulkue ei ole osoittamassa mieltään (niinkuin ensin luulimme:D) vaan he ovat yksinkertaisesti joukko uusia tanskalaisia opiskelijoita tutustumassa kaupunkiinsa!

Ja tässä siis (Mirkkulin kuvaama!) Nytorvin aukio, jossa mielellään istuskelemme ohikulkevia ihmisiä katsellen ja kahvia hörppien...

... kas näin! :D

Nyt olette nähneet edes hieman millaisissa ympäristöissä täällä liikun. Paaaaaljon on vielä teille näytettävää ja itsellänikin nähtävää, mutta niistä lisää kunhan olen saanut räpsittyä kameran muistikortin täyteen maisemia ja rakennuksia!;)

2 kommenttia:

  1. Kivalta näyttää kyllä!(myös toi edellisen postauksen pihvi, aina tulee nälkä kun käyn sitä vilkasemassa:D) Miten oot enkulla siellä selvinny? Joko oot oppinut tanskaa :D? (Ja ihana uusi paita muuten.. ennättänyt "kulttuurin" lomassa vähän shopetellakin ;D )

    VastaaPoista
  2. Minustakin täällä on oikein viihtyisää!:) Hyvin pärjää enkulla, suuri osa tanskalaisista puhuu tosi hyvää englantia! huomenna alkaa tanskan kurssi, odotan jo innolla! (ps.eikä paita ole uusi, se on vaasasta ostettu;)

    VastaaPoista