sunnuntai 25. syyskuuta 2011

H&M; Aalborgin hulinassa

Voi kuinka nopeasti viikko hujahtikaan ohi! Herra M tosiaan tuli tänne viikko sitten lauantaina ja eilen valitettavasti hyppäsi koneeseen lentäen takaisin kotoSuomeen. Niinpä ajattelin nyt hieman kertoa ja demonstroida kuvien avulla mitä oikein teimme menneen viikon aikana. 

Siispä lauantaina, klo 16.45 (paikallista aikaa) hra M saapui kimpsuineen ja kampsuineen (ja tietysti kamera mukanaan!) Aalborgiin. 

Ensimmäinen tanskalainen, kaupasta ostettu olutkin on saatu auki;)

Samana iltana yläkerran pojilla oli juhlat, joten läksimme katsastamaan menoa ja tutustumaan hieman ihmisiin. Lähdimme kuitenkin melko aikaisin, jotta herra M pääsi toipumaan ranskasta Jet lagistaan ;D

Alkuperäinen suunnitelmamme yhteiselle viikolle oli lähteä alkuviikosta Kööpenhaminaan muutamaksi yöksi. Valitettavasti kalliiden junahintojen ja hankalahkon aikataulutuksen vuoksi emme päässeet vielä vierailemaan pääkaupungissa. Suunnittelimme tosin matkustavamme sinne myöhemmin syksyllä, minä lentäen täältä ja herra M lentäen suoraan Helsingistä. Se tulee molemmille huomattavasti halvemmaksi ja mahdollistaa jälleen näkemisen ennen Suomeen paluutani - ja sehän minulle sopii paremmin kuin hyvin! :) 

Alkuviikosta sää oli valitettavan harmaa, sateinen ja kylmä. Kun sää lopulta hieman selkeni ja kameran uskalsi ottaa ulos mukaan, kävimme kiertelemässä ja hieman kuvailemassa syksyistä Aalborgia. (Kaikki seuraavat kuvat ovat siis hra M:n ottamia)

Melkein kuin Suomessa olisi, kun liikkeiden nimetkin ovat suomeksi. :D

Yksi Aalborgin lukuisista kirkoista..

Kaunis puutarha erään rakennuksen sisäpihalla.

Kauniita pikku katuja aivan keskustassa.

Nytorvin aukiota toisesta suunnasta.

Suihkulähdetaidetta Nytorvin aukion läheisyydessä;)

Ja viimeisenä näkymä asuntoni ulko-ovelta. Eli tässä oma Tanskan kotikatuni :)

Toki kävimme myös shoppailemassa ja kiertelemässä Aalborgin vaatekaupoissa, kerran jos toisenkin. Herra M oli unohtanut takkinsa kotiin ja koska ilma täällä Tanskassa oli melko kolea ensitöiksemme yritimme löytää herralle uuden takin. Pienten etsintöjen jälkeen löysimme M:ää miellyttävän outlet -myymälän nimeltä Streetvision. Ja tässäpä yksi löytö kyseisestä liikeestä: 

Herra M ja uuden karhea, makea talvitakki ;)

Viikon aikana kävimme melko usein joko hakemassa take-out ruokaa jostain tai söimme ulkona, mutta muutaman kerran teimme itse myös herkkuja kotosalla. Kas näin!

Mika kokkailee broilerinkoipia, jotka osoittautuivat lopulta todella huonoksi ostokseksi! hyih!

Tämä "kiinalainen" broileriruoka onnistui sen sijaan mainiosti!

Testasimme Mirkkulin italialaisen kämppiksen Stefanian antamaa Pasta carbonara -ohjetta ja todellista herkkua siitä tulikin! Nammm.

Keskiviikkona saimme aloittelu seuraa, joten tein pikkunaposteltavia.

Keskiviikko iltana vein herra M:n Studenterhusetille tapaamaan lisää ihmisiä ja kokemaan International evening:in. Ihmisiä (ja juomaakin) riitti ja lopulta päädyimme 'Streetille' Hr. Nielsen yökerhoon (siis juuri siihen samaiseen, jossa puhelimeni pöllittiin!) tanssimaan. :)

Portaikossa lähdössä ulos.

Näin kivaa hra M:llä oli! ;D


Hr. Nielsenin tanssilattialta. Vasemmalta: Jay P, Daniel, Mirkkuli, Hra M ja minä.

Minä, Mirkkulin kämppis Stefania sekä Mirkkuli itse.

Viimeiselle päivälle säästimme parhaan: lähdimme katsastamaan sukulaisia Aalborgin eläintarhaan. Koska näpsimme sieltä(kin) todella paljon kuvia, ajattelin hieman säästää teitä ja kirjoittaa kyseisestä reissusta oman tekstin kuvineen. Perjantaina kävimme myös romanttisesti ulkona syömässä loistavassa pihvipaikassa nimeltä Jensen's Bøfhus. 
Ravintola näytti oikein viihtyisältä myös ulkoapäin. :)

Vaan niinpä viikko oli kulunut ja herra M:n lähtö koitti. Ikävä tuli samantien, mutta onneksi loistavat muistot ja ihanat kuvat (etenkin tämä viimeinen) jäi ;) Nyt vain odottelemaan Kööpenhamina vierailun toteutumista. <3

<3


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti