lauantai 21. tammikuuta 2012

Viimeinen illallinen kämppisten kera

Halusin viettää vielä viimeisen kerran kämppisten sekä Mirkkulin ja Stefanian kanssa illallisen ja niinpä päätin tehdä heille ruokaa torstai-iltana. Tällä kertaa menuun ei kuulunut perinteiset suomalaiset herkut vaan pikemminkin omat lempparini ja spesiaalini ;) 


Alkuruokana söimme tulista tomaatti-chili-katkarapukeittioa, jonka ohjeen olen vuosia sitten oppinut mummoltani kun he vielä viettivät joulujaan Espanjan lämmössä. Loistava herkku etenkin kylmällä pakkasilmalla tai flunssassa! Ja kehujakin ruoka sai kanssasyöjiltäni :) 


Pääruokana oli siskoltani varastettu resepti mozzarellalla ja pestolla täytetyt broilerinfileet riisin kera. Tämä ruoka on yksi ehdottomista suosikeistani! Yksinkertainen ja helppo, mutta niin taivaallisen herkullinen. Lisukkeena mukana oli netistä löytämäni sienillä ja pekonilla täytetyt tomaatit. Paras ystäväni lähetti synttärilahjaksi mulle itsepoimimiaan, kuivatettuja torvisieniä, joten pääsin hyödyntämään niitä. Jälleen melko helppo ja simppeli ohje, mutta aivan upea makuelämys! Olin itsekin yllättynyt lopputuloksesta. 

Jälkiruuaksi tyttölöille tein perinteistä tanskalaista jälkiruokaa, jossa pohjalle tulee murskattuja macaroner keksejä, niiden päälle paloiteltuja appelsiineja ja kaikki kruunataan kermavaahdolla. Ohje ei vaadi paljoa ja jälkkäri on TODELLA helppo tehdä, silti eri makujen yhdistelmä on harmoninen! Aivan mieletön jälkkäri!

Kaiken kaikkiaan mielestäni todella onnistunut illallinen ja ennen kaikkea mukava ilta istua porukalla viimeistä kertaa ja höpötellä. Täytyy myöntää, että näitä illallisia(kin) tulee todella kova ikävä! :(


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti