torstai 26. tammikuuta 2012

Lunta, pakkasta ja saunan lämpöä: definitely Finland!

Niin sitä on taas asetuttu Suomeen. Lento meni oikein onnistuneesti, ei tarvinnut juuri jännittää, ja muutenkin matka taittui ripeästi. :)

Ensimmäiset pari yötä majoittelin siskon luona Helsingissä, tehden tuttavuutta heidän uuden karvaisen perheenjäsenen kanssa ;) Tiistai-iltana suuntasin sitten kohti Varkaudenkotia. Oli mielenkiintoista seurata bussin lämpömittaria matkan aikana; lähtiessä se näytti -1:tä mutta kun perille päästiin oli pakkanen noussut -12 asteeseen, vaikkakin todellinen "lämpötila" oli -19!! Lumen määrästä ja pakkasasteista ei voinut erehtyä: olin todellakin tullut koti-Suomeen! Pienoinen muutos niistä Tanskan lumettomista maisemista ja plusasteista!

Ensimmäiset Suomi-päivät olen vietellyt syömällä perisuomalaisia ruokia (mm. lohikeittoa ja AITOA, kunnollista suomalaista ruisleipää!) ja tietenkin käynyt saunassa ja hieman autolla ajamassa;) Ai että oli mahtavaa päästä saunaan tiistai-iltana!! En muistanutkaan kuinka upealta lämmin löyly tuntuu ja saunan jälkeinen huurteinen maisuu! ;)

Reilun viikon verran olisi tarkoitus majoitella täällä porukoilla, nähdä kavereita ja tuttuja ja herkutella porukoiden ruuilla;) Helmikuun alussa on tarkoitus sitten suunnata Vaasaan ja asettua uuteen asuntoon. Odotan kyllä jo innolla päästä muuttamaan Mirkkulin kanssa samaan kämppään. :)

Mutta palaan myöhemmin taas asiaan ja kerron mahdollisesta Suomeenpaluu-kulttuurishokistani. ;) Siihen asti, hej hej!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti