maanantai 28. marraskuuta 2011

"Kun saapuu joulu Aalborgiin..."

Niin se vaan on, että joulu on LOPULTAKIN saapunut myös tänne Tanskanmaalle! Tänne keskustaan, aivan Studenterhusetin eteen oli jo pidemmän aikaan rakennettu yhtä jos toista pikku kojua, maailmanpyörää sekä karusellia. Nyt lopultakin Aalborgin pieni winter wonderland on valmis ja oli joulukauden avajaisten aika.

Mitä olisi joulukauden avajaiset ilman joulupukkia, muoria, tonttuparaatia ja kuusen sytytystä? No tanskalaisten mielestä ei kai mitään. Niinpä päivä alkoi ensin siitä kun joulupukki kiersi tonttusoittokuntineen ympäri kaupunkia ja onnekseni sain otettua videokuvaa tästä paraatista! :)


Tämän jälkeen lähdimme Mirkkulin kanssa ihastelemaan winter wonderlandia ja valoja :) Ainut mikä ihanasta joulutunnelmasta puuttui oli lumi.

Suloisia pikku joulukojuja :)
Hetken kiertelyn jälkeen poikettiin Julecafeen eli joulukahvilaan lämmittelemään Glögin ääreen. Paikka muistutti porontaljoineen hieman jotain eräkahvilaa Lapissa, tuli siis oikein kotoisa olo. Niin ja mikäli joku ei siis tiennyt, myös tanskalaiset juovat glögiä (tanskaksi glogg). Ainut ero on tosin, että tanskalaiset eivät selvästikään tunne käsitettä alkoholitonglögi, jokaisessa on vähintään 5-8%. 


Mirkka ja Stefania nauttimassa glögiä, Steffi ensimmäistä kertaa!

Lämmittelyn jälkeen lähdimme kuuntelemaan tonttuorkesterin musisointia ja katsomaan kun joulupukki sytytti valot kaupungin joulukuuseen, joka oli kuulema saatu aina Aalborgin ystävyyskaupungista Fredriksstadista, Norjasta asti! Ja komiahan se oli. Vaan oli valojen sytytys vielä komiampi :D Kauan sitä Mirkkulin kanssa odotettiin, mutta kyllä hieman yllätyttiinkin :D Katsokaapas itse :)


Myöhemmin kävimme vielä Mirkkulin ja Steffin kanssa heittämässä parit kierrokset maailmanpyörässä. Voin kertoa, että vaikka pyörä ei ollutkaan ihan sieltä suurimmasta päästä, tuulesta johtunut heiluminen ei ainakaan helpottanut korkeanpaikankammosta kärsivää parkaa. Stefanian kanssa panikoimme ja lähes huusimme ensimmäisen kierroksen aikana:D Mutta oli kyllä upeat maisemat!

Tässä siis pyörä...

... ja tässä hieman maisemia yläilmoista :)


Niin on siis joulu avattu Aalborgissa. Vielä kun lunta satelisi niin olisi täydellistä siirtyä joulukuun puolelle :) Henber jää fiilistelemään joulua ja palaa taas pian, viimeistään 1. joulukuuta - silloinhan on jo ensimmäisen luukun aika;) Fiilistelkäähän tekin esimerkiksi kuuntelemalla jouluradiota osoitteessa www.jouluradio.fi  ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti