tiistai 22. marraskuuta 2011

Kun äippä kävi kylässä

Pahoitteluni heti alkuun pitkästä hiljaisuudesta blogin osalta (etenkin sille eräälle blogini boikotoijalle sinne Helsinkiin!). Kaikille selventäköön; äippä kävi täällä vieraanani ensin viikon ja heti perään Hra M, jotenka Suomivieraat ovat pitäneet minua kiireisenä.

Mutta sitten itse asiaan. Äippä vieraili siis luonani hieman yli viikon ja paljon ennätettiinkin tehdä! Ensimmäinen ilta vieteltiin vain viiniä maistellen, jutellen ja äiti jet lagistaan selviten. :D Toisena eli lauantai-iltana vierailimme lempparipubissani Irish Housessa kuuntelemassa livemusiikkia. Valitettavasti esiintyjä ei ollu paras, mitä olen käynyt kuuntelemassa, mutta mutsi(kin) tuntui tykkäävän :)

 Sunnuntain pyhitimme museokäynneille. Olinkin kovasti odottanut jo pääseväni kiertämään niitä. Ensimmäinen kohteemme oli nykytaiteen museo Kunsten, tunnetun Alvar Aallomme suunnittelema rakennus. (kamera unohtui, joten kuvat on lainattu netistä, pahoittelen.)

Jotenkin todella tyypillinen 70-luvun Aallon rakennus.

Kyseiset nykytaiteen teokset olivat molempien mielestä hyvin ahistavia, ajatuksia (ja pahoinvointia) herättäviä, mutta silti todella mielenkiintoisia. Tässäpä yksi ahdistava ja vatsaa vääntävä esimerkki taiteesta (ei herkille).

"Man kan hvad man vil"

Nykytaiteen jälkeen siirryimme Utzon Centeriin, joka sijaitsee aivan joen rannassa. Utzon center on siis tanskalaisen arkkitehdin Jorn Utzonin suunnittelema museo, jossa esitellään hänen suunnittelemiaan rakennuksia, muun muassa kuuluisa Sidneyn Oopperatalo. Jotain samoja piirteitä voi huomata oopperatalon ja Aalborgin museon välillä:


Tästä museosta nautimme kovasti! Pienoismallit toinen toistaan uskomattomista rakennuksista olivat häikäisevän upeita! Kuinka joku osaakaan suunnitella niin upeita rakennuksia!

Maanataina vierailimme yliopistolla. Ajattelin tutustuttaa äitylin tanskalaiseen kouluruokaan, joten söimme koulun kanttiinissa. Illemmasta kiertelimme kaupoissa ja ihastelimme (yllätysyllätys :D) joulukoristeita! 

Tiistaina vierailimme eläintarhassa moikkaamassa Melmaneita ja muita kavereita. Ilma oli viileä, mutta eläimet olivat silti melko reippaina!

Nää kaverit tykkäs lämmitellä sisällä tosin..


Ja Melmanit oli taas niin lähellä, että melkein ois voinu silittää niitä :)

Pingujen ruokahetki :)


Tiistai-iltana mentiin uudelleen Irish houseen, tälläkertaa jalkapallon merkeissä! Televisiosta tuli Suomi-Tanska jalkapallopeli ja sehän oli nähtävä! Alun 1-0 tilanne Suomelle näytti lupaavalta, mutta häviöhän siitä sitten tuli. Todettiin, että ei me suomalaiset kaikessa voida olla hyviä. ;)

Asianmukaiset kannustuskuteet päällä ;)

Hieno 1-0 tilanne vielä tässä vaiheessa!

Paljon kierreltiin kaupassa ja kaupungilla ihastellen jouluvaloja (jotka lopultakin pitkän odotuksen jälkeen sytytettiin!). Monena päivänä käytiin herkuttelemassa ravintoloissa sekä testattiin mm. lähi Thai2go -paikkaa (oli muuten loistava!) mutta yhtenä päivä tekasin äipälle uuden bravuurini: Pasta carbonaran ;) ja kyllähän se tuntui maistuvan!

Namm.

Viikon aikana äippä kerkesi tutustua kämppiksiini melko hyvin ja tapasi aikalailla kaikki minulle täällä tärkeät henkilöt. :) Kovasti tuo taisi kämppiksistäni ja Mirkkuliinista pitää kun osti pienet jouluylläritkin heille. Ja kovasti tytöt tykkäsi äitistä! He muunmuassa kehuivat hänen hyvää englantiaan (läheskään kaikkien vanhemmat eivät ole osanneet juuri sanaakaan!) ja Jenny-kämppikseni mukaan äippä oli "cute":D

Torstaina Hra M saapui seuraksemme, mutta onneksi huoneessani tilaa riittää (kuten synttärinikin aiemmin näytti :D). Koska äiti oli tuonut muutamia Suomiherkkuja mukanaan, päätin pitää kämppiksilleni International dinnerin torstai-iltana! Tarjolla oli sienikeittoa, muikkuleipiä, salmiakkia, sinihomejuustopipareita, glögiä ja suurimmaksi ihmetykseksi noussutta porokeittoa! :) Kovasti tuo tuntui maistuvan itsekullekin :)

Myös Mirkkuli ja Stefania (vasemmalla) liittyivät joukkoomme:)

Muutaman kerran vein äitin myös Studenterhusetille kaljoille - olenhan viettänyt useita keskiviikkoja siellä;) Äipän viimeisenä iltana käytiin herkuttelemassa ulkona samassa ravintolassa, jossa hra M:n kanssa olimme edellisen kerran vierailleet, sekä Irish coffeella minulle aivan uudessa paikassa.

Äipän lähdön jälkeen jäi Hra M vielä muutamaksi päiväksi tänne. Hieman yritimme kierrellä kaupoissa, josko herralle olisi uusi pipo löytynyt. Lauantai-iltana kävimme yksillä ja kuuntelemassa livemusaa (missäs muuallakaan kuin) Irish housessa ja tapasimme Mirkkulin veljen sekä tämän tyttökaverin. 

Maanataiaamuna Hra M:n olikin jo aika suunnata takaisin kohti koto Suomea ja niin arki palasi takaisin minunkin elämään: täytyy alkaa todenteolla vääntää projektia sekä tanskan kurssin esseetä. On tosin mukavaa päästä kirjoittelemaan niitä, sillä aiheet ovat mieluisat ja kiinnostavat. 

Tässäpä kaikki tälläkertaa. Minä jatkan kouluaherruksia ja palaan asiaan taas pian! Itsenäisyysillallista, marttojen pikkujouluja, joulukalenteria ja muuta mukavaa on tulossa, siispä Stay tuned! ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti