maanantai 24. lokakuuta 2011

Lomaviikko: Trip to Århus

Loistavan lomaviikon päätti kauan odotettu retki Århusiin ja heti alkuun voin sanoa, että PALJON kuvia on luvassa! ;D Århus on siis Tanskan toiseksi suurin kaupunki (n.243 000 asukasta) ja vain 1,5tunnin ajomatkan päässä Aalborgista. Matkamme pääkohteet olivat vanha kaupunki sekä Aros taidemuseo. Tässäpä ensin kuvasatoa upeasta ja kauniista vanhasta kaupungista!

Vanhan kaupungin katuja. Vasemmassa reunassa meidän opas. 


Hepostakin piti käydä vähän silittelemässä :)


Vanha apteekki:)

Me and my new fur (and coat) ;)


Oppaamme kertoi, että myös Tanskan kuningatar vierailee mielellään Århusin vanhassa kaupungissa. Lieköhän hän joutuu maksamaan sisäänpääsymaksua? ;DOpastetun kierroksen jälkeen meillä oli noin tunti aikaa tutustua kaupunkiin ja käydä haukkaamassa hieman jotain. Löysimme mukavan kahvilan, jossa söimme herkullisen aamubrunssin Mirkkulin kanssa. Kun vatsa oli saatu täyteen ja kahvin puute täytettyä oli hyvä jatkaa matkaa kaupungin läpi ARoS taidemuseoon. Museo olikin kyllä helppo löytää kauas näkyvän sateenkaari panoraman ansiosta! :)

Siellä se näkyy jo :)

Museo koostuu 9 kerroksesta; alimmainen kerron on ns. helvetti, josta kerros kerrokselta noustaan ylöspäin kohti taivasta. Myös opastettu kierroksemme alkoi helvetistä ja päättyi onnellisesti lopulta taivaaseen. :) Tässäpä kuvia siltä matkalta!

Täältä kierroksemme siis alkoi. 
(en ihan tajunnut vaan miksi tämä oli helvetti, 
mutta pieni korkeanpaikankammo iski kun katsoi alas :D)

Takana oleva 5 metrinen poikapatsas on australialaisen Ron Mueckin tekemä 
ja kantaa nimeä "Boy". Voin kertoa, että se oli TODELLA 
aidon näköinen ja vaikuttava. 
Etualalla meidän oppaamme.

Ja tänne kierroksemme lopulta päättyi: 
upeaan sateenkaari panoraamaan, eli ns. taivaaseen.
Panoraamaan on tehty sateenkaaren värit siksi, 
että ihmiset voivat nähdä ja kokea 
Århusin maisemat aina hieman erilailla eri värin kohdalla :) 

Panoramaa oranssista kohdasta...

... ja violetista kohdasta. :)"Minulla on pomppufiilis, hei ota minut kiinni tai pompahdan pilviin asti..." ;)

Museon jälkeen kävimme syömässä ja kiertelimme ja tutustuimme hieman kaupunkiin. Täytyy kyllä sanoa, että rakastuin todella tähän kaupunkiin! Se on sopivat suuri, viihtyisä ja kaunis, niin vanha kuin uudempikin osa. Haluan ja aion kyllä vaihtoni aikana vierailla tuolla uudestaan! :) Loppuun vielä kuvia ja tunnelmia kaupunkikierrokseltamme :) Enjoy!

Ei jää epäselväksi missä ollaan.


Århusin ydinkeskustaa.


Århusi teatteri (ja joku pelle).

Ihan lopuksi vielä lennokas ja tunnelmallinen kuva, joka kertoo kaiken tuon päivän fiiliksistä<3 Ja biisi joka sopii loistavasti kuvaan! :)3 kommenttia:

 1. Ensinnäkin ilmaisen innostukseni oikean vaihtopaikan suhteen!Jape suursikalojen maassa!PARASTA:D Ja olen lievästi pettynyt munamies-linkkiin, eikös tässä vaiheessa jo joululaulut kilkata kerttusantasen päässä?!
  Ihania kuvia kyllä ja hauskoja juttua. Ja olit niin sievän näköinen uudessa takissa ja karvassa(kaulus ynnä hiukset).
  Kivaa siellä tuntuu olevan :) Ja sun japemaiset jutut piristää mukavasti kun uutisissa on pelkää surullista ja ankeeta:/ Pidä lippukorkeella

  minna*

  VastaaPoista
 2. http://www.youtube.com/watch?v=MX8l5N_rjIA

  Tässä vielä vaihtoehto musaa Suomi-ikävään!

  minna*

  VastaaPoista
 3. hahah, joo näin on ;) ja joululauluja tulee tännekin HETI mun synttäreiden jälkeen. Lupasin Mirkkulille niin ;D Ja Tanskan (ja Suomen) lippu on korkealla! Olen tosin odotellut vaan et josko Milokin ois tullu käymään täällä..? Ei oo kuulunu kyllä mtn sieltä suunnalta?!

  VastaaPoista