perjantai 7. lokakuuta 2011

International Dinner vol.1: Spain!

Reilu viikko sitten keskiviikkona järjestimme kämppisteni kanssa ensimmäisen kansainvälisen illallisen. Tämän hauskan pikku "perinteen" aloitti Bea, tekemällä mitä herkullisimman espanjalaisen aterian.

Aluksi syötiin tapas tyylisiä paahtoleipiä, joiden päällä oli tomaattia, tonnikalaa ja ilmakuivattua (serrano;) kinkkua olivien kera. Namm! Tämän lisäksi söimme tortilla españolaa eli espanjalaista perunamunakasta, mikä oli myös eeerittäin herkullista!

Alku asetelma herkkupöydästä. 
Kuvassa lähempänä kinkkuleivät ja taempana tortilla española. :P

Näiden lisäksi söimme tyypillisiä espanjalaisia (mutta myös chilessä ja mexicossa myös hyvin tunnettuja) empanadaksia. Taikina muistutti hieman piirakkataikinaa ja sen sisällä oli mieletön tonnikala, tomaatti, sipuli, valkosipuli täyte. Tämä ruokalaji nousi minun mielestäni ehdottomaksi ykköseksi, vaikka kaikki olivat mitä loistavimpia! Ruokajuomanamme oli eräänlaista kuohuviiniä (tai siltä se ainakin minusta maistui:D).

Tässä siis herkku empanadas-paloja<3

Jälkiruuaksi söimme maitoriisiä, arroz con leche, tai meille suomalaisille tutummin riisipuuroa. Jälkiruoka valmistetaan siis aivan kuten riisipuuro, mutta siihen laitetaan reilusti enemmän sokeria ja koostumukseltaan se on hyytelömäisempää. Mutta voi että se oli hyvää! :)


Kaikin puolin ruoka oli siis erittäin onnistunutta ja nautinnon kruunasi espanjalainen musiikki, jota syömisen ajan kuuntelimme. Mielenkiinnolla ja innolla odotan seuraavaa illallista! Ihanaa päästä maistelemaan kaikkea uutta ja herkullista! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti