lauantai 8. lokakuuta 2011

Reissu Valon maahan, Skageniin!

Tänään tosiaan vierailimme mahdollisesti (ja hyvin todennäköisesti) Tanskan tuulimassa paikassa, pikku kaupungissa nimeltä Skagen. Onneksi sää suosi meitä auringonpaisteella, joten tuuli ei aivan saanut nujerrettua meitä! Skagen siis sijaitsee aivan Tanskan kärjessä pohjoisessa. Katsokaapas siitä itse! :)

Tuolla ihan ylhäällä pilkottelee siis Skagen :)

Skagen on siis pieni, 8500 asukkaan, kylä. Pienestä koostaan huolimatta tanskalaiset ovat hyvin ylpeitä Skagenista ja suosittelevat kaikkia turisteja vierailemaan siellä. Kaupungin kauniit keltaiset talot, taide(museo) sekä upeat hiekkarannat houkuttelevat yhden jos toisenkin sinne vierailemaan. Vaaleiden hiekkarantojen takia tanskalaiset kutsuvat Skagenia Valon maaksi. :) 

Ensimmäinen pysäkkimme oli Skagenin taidemuseo. Museo sisältää yli 1800 maalausta, lukuisten keraamisten töiden ja veistosten lisäksi, ja kaikki ovat pääosin ajalta 1870-1930. 

Tässä siis Skagenin museo ulko-ovelta.


Minulle tämä oli (vasta) ensimmäinen taidemuseovierailu täällä Tanskassa, mutta nautin kyllä kovasti. Kauniit, lähes valokuvamaiset taulut sekä oppaan mielenkiintoinen historian kerronta saivat ainakin minut innostumaan tanskalaisesta taiteesta. :) Tässä muutamia suosikkimaalauksiani (ja muita kuvia) Skagenin museosta:


Oikealla siis meidän oppaamme, 
joka ei puhunut kyllä mitään tavattoman hyvää englantia :D

Nämä taulut ovat kuulema jo melko vanhoja, 
mutta silti vasta ensimmäistä kertaa esillä missään Tanskassa.Museokäynnin jälkeen kävimme syömässä (aivan loistavaa lohipastaa!;) ja katselemassa hieman pientä Skagenin kylää. Tässä muutama kuva siitä:Vasemmalta: Deborah, Kristyn, Alyssa, minä, Marion ja Sabrina :)


Kun massut oli lopulta saatu täyteen jatkoimme matkaa eteenpäin. Pian saavuimme sinne, mitä kaikki bussissa olijat luultavasti eniten odottivat: Grenen (=Skagenin sarvi) niemen kärkeen. Niemen upeiden hiekkarannan ja -dyynien lisäksi se on näkemisen arvoinen, sillä kyseisen niemen kärjessä kohtaavat kaksi merta Skagerak ja Kattegat. Hyppäsimme "hiekkabussiin" eli traktorin vetämään ajokkiin, jolla suuntasimme hiekkadyynien yli niemen kärkeen. Ja upeahan se oli!

Charlie's Angels ;)

Siellä ihmisjoukon takana ne meret kohtaa :D


DK<3


Minä ja Alyssa:)


Kun näitä kuvia uudelleen katsoo, ei voi kun todeta, että ei ne tanskalaiset turhasta Skagenia ylistänyt! Aivan upea paikka! Vaikka Grenen niemen kärjessä ei ollut muuta kuin upeaa rantaa, vettä ja horisontti olisin voinut viettää siellä aikaa ties miten kauan. Valitettavasti vilu puserossa sai kuitenkin kaikki takaisin "hiekkabussiin" ja lähdimme takaisin. Oli kuitenkin kaikin puolin loistava, hauska ja uuvuttava reissu :)

Laitan kuvia vielä hieman lisää myöhemmin, kunhan saan niitä muilta tytöiltä:)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti