torstai 20. lokakuuta 2011

Lomaviikko: Danish Dinner

On taas kulunut jo hieman aikaa viimeisestä kirjoituksesta, joten päätin hieman kertoa taas että missä mennään. Täällä Aalborgissa on siis (otsikonmukaisesti) menneillään ns. syyslomaviikko, tai "Schedule free week" kuten tanskalaiset sitä kutsuvat. Meillä ei siis ole luentoja koko viikolla. En tosin olisi ehkä kaivannut lomaa (ei täällä niin kamala kiire ja tuska ole koulutöiden kanssa ollut) mutta en valita vapaa-ajasta. :D

Meillä oli aluksi suuria suunnitelmia lomaviikollemme, mutta koska matkojen järjestely jäi hieman myöhäiseksi päätimme vain pääasiassa pysyä Aalborgissa ja tutustua rakkaaseen kotikaupunkiimme entistä paremmin. Ensimmäinen hauska lomaviikon tapahtuma oli vierailu ja ruokailu tanskalaisessa kodissa!

Tiistai-iltana Mirkkulin buddy Christina kutsui meidän vanhempiensa luo syömään perinteistä tanskalaista illallista. He asuivat pienessä, n.2000 tuhannen asukkaan kylässä, noin 35 minuutin ajomatkan päässä Aalborgista. Oli todella mielenkiintoista päästä käymään tanskalaisessa kodissa ja nähdä kuinka tanskalaiset perheet todella elävät. Ulkoa päin talo näytti aivan tavalliselta suomalaiselta tilliomakotitalolta. Asuinalueella kävellessä olisi voinut hyvin kuvitella olevansa Suomessa. Sisältä koti oli hyvin kaunis, tilava ja hyvin suomalaismainen. Ainut huomio minkä tein oli, että heillä ei juuri ollut mattoja lattioilla (en tosin tiedä oliko kyseessä vain heidän tyylinsä sisustaa vai olivatko matot kenties pesussa tms.). Christinan vanhemmat olivat todella mukavia ja vähintään yhtä innoissaan kuin mekin. Myös perheen neljä kissaa tekivät vuorollaan tuttavuutta meidän kanssa, etenkin rapsutuksia ja huomiota vaativa Rolf! :D Valitettavasti Christinan nuoremmat siskot eivät päässeet paikalle, mutta toivottavasti näemme heidät myöhemmin.

Ruokana söimme (hyvin suomalaismaista) paistilihaa herkullisessa tummassa kastikkeessa, jossa oli herkkusieniä ja porkkanoita, perunoiden ja/tai riisin kera. Tämän lisäksi tarjolla oli hyvin tavanomaista salaattia fetajuuston kera. Mielestäni oli tosin hieman hämmentävää, että ruuan kanssa ei tarjottu viiniä. Tarjolla oli vain vichyä ja limpparia, jota myös vanhemmat joivat.

Ruuan jälkeen kävimme kävelyllä hieman katselemassa kylää ja tutustumassa Christinan lääkäri-isän työpaikkaa. Se oli hyvin pieni ja pienelle kylälle tavanomainen vanha rakennus, jossa työskentelee vain kolme lääkäriä. Christina kertoi isänsä tuntevan lähes jokaisen kyläläisen - onhan hän varmaan hoitanut ainakin joka toista heistä.

Kävelyn jälkeen pelasimme Christinen kanssa  Wii:llä hieman Mario Kartia ennen jälkiruokaa. Jälkiruoka oli erittäin hyvää ja siihen kuului pieneksi murennettuja keksejä, joiden päällä oli appelsiinipaloja ja kaiken kruunasi kermavaahto - kuulema hyvin perinteinen tanskalainen jälkiruoka. Tätä lupaan sitten tehdä kunhan palaan koti Suomeen tammikuussa! :)

Valitettavasti tällä kertaa minulla ei ole kuvia näyttää talosta, vanhemmista tai ruuista, mutta ehkä seuraavalla kerralla saan napattua pari (kovasti meitä pyydettiin jo uudestaan käymään)! ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti