keskiviikko 31. elokuuta 2011

Sateenvarjoja ja sydänkolikoita

Edellistä blogikirjoitusta uudelleen lukiessa huomaa, että eilinen väsymys (ja jet lag;)) alkoi selvästi jo painaa päälle. Jospa tänään kirjoitukseni olisi vähän selkeämpää ja saan kerrottua kaikki asiat mitä oli tarkoituskin.

Koska olimme saapuneet  eilen Aalborgiin jo aamupäivällä ja asettautuneet uusin koteihimme pian, jäi paljon aikaa kaupunkiin tutustumiseen ja etenkin mukavan ensimmäisen tanskalaisen ruokapaikan etsimiseen. Ainakin näin kahden päivän ensisilmäyksen jälkeen Aalborg on kaupunki minun makuuni! Keskustassa on paljon korkeita, vanhahkoja tiilirakennuksia, jotka luovat vanhan kaupungin tunnelmaa suurista, lukuisista vaateketjuista (H&M, Vila, Gina tricot...) huolimatta. Osaltaan toki kyseiset ketjut tuovat toki tiettyä kotoisuutta kaupunkiin. ;)

Koska Jyllanin pääkaupunki päätti vastaanottaa meidät raikkaalla syyssateellaan oli ensimmäinen Tanska-ostokseni sen mukainen: SATEENVARJO! Etsimme ensimmäisen liikkeen mistä kuvittelimme kyseisen kapistuksen löytyvän halvalla ja niinpä lopulta päädyimme H&M:lle. Toivotaan, että varjo hoitaa hommansa ja kestää puolen vuoden ajan Tanskan kovaa tuulta, sillä se tulee varmasti olemaan yksi syksyn vakiovarusteista laukussa!

Tiedän,että ainakin yksi pikku lukija rakastuu kuosiin ;)

Löysimme mukavalta näyttävän kahvilaravintolan Cafe Spiret, jossa söin herkullisen ja täyttävän Pasta og Kyllig -annoksen. Kun vatsa oli taas täytetty kiertelimme tunteja pitkin Aalborgin katuja ja saimme hoidettua muutamia elintärkeitä asioita, kuten ruokaostoksia ja Mirkalle pyyhkeen. ;)

Ilokseni voinkin todeta ainakin näiden ensimmäisten ostosten jälkeen, että ei tämä Tanskan maa ole hinnaltaa juurikaan sen pahempi kuin Suomi. Täytyy vain osata valita sopivat liikkeet ja sopivat tarjoukset!;) Rakastan myös Tanskalaisten rahoja! Etenkin kolikot ovat sieviä ja melko suuria (vihaan pikkuhiluja) ja niissä on sydämiä. Mikä muu voi kertoa kansan luonteesta ja ystävällisyydestä enemmän kuin sydämet kolikoissa?!

 Näin loppukevennyksenä kaikille viininystäville; ostimme Mirkan kanssa pullon viiniä juhlistamaan ensimmäistä iltaa ja kyseisen pullon ruhtinaalinen hinta oli 16 kruunua, eli noin 2,20€. Ei huono, ei huono ;)

6 kommenttia:

 1. aika söpö sateenvarjo ;);)

  VastaaPoista
 2. mä arvasin että sä ihastut :)

  VastaaPoista
 3. No viini ainakin on halvempaa kun Suomessa, siitä tulee jo puolessa vuodessa niin iso säästö että etköhän oo aika plusmiinusnolla lopuksi kun se kompensoi muut jutut jotka on kalliimpia ;)

  VastaaPoista
 4. haha, no todellakin! säästöä edes jostain;)

  VastaaPoista
 5. Taisit päästä sen halvan viinin makuun ku päivitykset loppu noin lyhyeen!:D Kerros nyt mitä siellä on tapahtunut, millanen koti on (kuvia!) ja ketä siellä sun kämpässä asustaa?

  VastaaPoista
 6. haha, melkein :D kuvia en oo kerenny vielä ottaa kodista, on vähä vielä juttuja kesken sen asian kanssa muutenkin.. ja kirjottelen lisää heti huomenna! oon ollu menossa koko ajan ja hyvin vähän kotona:)

  VastaaPoista