Ankka täytetään omenoilla ja luumuilla ja paistetaan uunissa kinkunlailla mukavan kypsäksi. Ankan kanssa lisukkeena on hyvin tavanomaista tarjota suikaloitua, hapanimelä punakaalia rødkål. Näitä herkkuja tarjoiltiin perinteiseen tapaan myös meille marttojen pikkujouluissa ja hyvää se oli! :)
Tyypillinen tanskalainen joulupöytä.
Logiikkaa tässä asiassa en tosin tajua. Joku saattaa muistaa pari kuukautta sitten kun kirjottelin faktoja Tanskasta, että tässä maassa on noin kaksi kertaa enemmän sikoja kuin ihmisiä, mutta silti he eivät niitä syö!? Tosin löytämäni uutisjuttu kertoo, että ainakin vuonna 2004 Tanskasta kuljetettiin suuria määriä joulukinkkuja muun muassa Suomeen - vaikka toki suomalaiset usein arvostavat kotimaista lihaa enemmän.
Lopuksi vielä aiheeseen sopiva joululaulu, suomalaiseen tapaan ;)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti